Het Succesverhaal van Tapijten Demuynck

Location

Nieuwe collectie : Vanguard

Deze vernieuwende collectie werd in-huis ontworpen, wordt vlak in de buurt geweven en in ons eigen atelier afgewerkt. 100% made in Belgium !

vanguard macchiato

vanguard turkoois

vanguard flamingo

vanguard gabbro

Lees meer September 2016
Location

Nieuwe collectie : Tribal Art

Deze collectie wordt rechtstreeks ingevoerd uit Pakistan

tribal art carpets

Lees meer mei 2016
Movie

Nieuwe Collectie : Faded

Tijdloos mooi, sober en toch karaktervol. Wol + zijde, handgeknoopt in India, direkt import

vanguard macchiato

Lees meer april 2016
Location

Groothanden en kleinhandel versmelten

De NV Tapijten Demuynck wordt terug omgevormd naar BVBA. Vanaf nu wordt ook de groothandelsactiviteit van Masters of the Loom door Tapijten Demuynck uitgevoerd. Hiermee komt de ontwerp afdeling terug bij Tapijten Demuynck. Met als resultaat een hele reeks nieuwe collecties èn een betere service in groothandel.

tribal art carpets

Lees meer mei 2016
Picture

Paginagroot artikel in Het Laatste Nieuws

Joyce Mesdag, reporter van Het Laatste Nieuws nam uitgebreid de tijd om een heel mooi artikel te schrijven, dat op één bladzijde de essentie van Tapijten Demuynck wist samen te vatten.

foto filip demuynck

Lees Meer 28 November 2014
Picture

Foto album

Gemaakt door Marie Thérèse de Candt, echtgenote van André Demuynck. Marie Thérèse kocht haar eerste computer toen ze 68 jaar was en bekwaamde zich in Photoshop Elements. Er is maanden aan gewerkt, vooral het doorploegen van letterlijk tienduizenden foto's en het inscannen ervan waren zeer tijdrovend. Het resultaat mag er zijn. Op 54 pagina's werd 40 jaar tapijten Demuynck samengevat.

foto album marie thérèse de candt

Lees Meer Mei 2012
Movie

Opening Nieuwe toonzaal

Om onze klanten nog beter te kunnen bedienen werd geïnvesteerd in een gloednieuwe toonzaal, speciaal ontworpen om tapijten in de ideale omstandigheden te kunnen presenteren. Met dank aan architect Jan Valcke

Jan Valcke en André Demuynck

Lees Meer December 1996
Picture

Gabbeh : Direct import Iran

André Demuynck was een van de allereerste handelaren om de trend van de Gabbeh tapijten op te pikken. Pas verschillende jaren later is dit een echte trend geworden. Omdat we mee aan de wieg stonden van het succes van deze tapijten hebben we er een heel speciale band mee. Tot op vandaag hebben we er een zeer ruime keuze in en is het nog steeds één van onze favorieten.

vlinder logo

April 1995 Lees meer
Picture

Direct import India

Toen Filip Demuynck afgestudeerd was en in de zaak begon te werken, was het opstarten van een direct import uit Indië het eerste wat hij deed. In die periode reisde Filip om de drie maanden naar India. Er werden enorm veel connecties opgebouwd en vooral prachtige tapijten ingevoerd.

Direct import India

Lees meer 1992
Picture

Winkel in Berlijn

Onmiddelijk na de val van de muur in Berlijn, 1989, startte André een tapijtwinkel in Oost-Berlijn, met zijn pennevriend uit zijn jeugd, als uitbater. Vooral het eerste jaar werd er zeer goed verkocht.

Direct import India

Lees meer 1989
Movie

Direct import Nepal

Terwijl de meeste winkels via de groothandel aankochten, begon André met rechtsreeks in te voeren uit Nepal. Dat bracht de nodige risico's met zich mee. De eerste bestelling heeft meer dan een jaar op zich laten wachten. De communicatie verliep niet zo vlot, het was een echte uitdaging om dit in goede banen te leiden. Toch is dit tot op vandaag één van de grootste successen. Deze direct import heeft toegelaten om eigen collecties te ontwikkelen die voorlopen op wat elders aangeboden wordt. Daarbij komt uiteraard dat ook de prijzen hierdoor lager zijn dan gebruikelijk.

vlinder logo
Drie generaties : vlnr Cedric - André - Filip Demuynck

Lees meer 1987
Location

Samenwerking met Reklamebureau Ogilvy and Mather

Naar aanleiding van de naamsverandering was ook een ander logo nodig. Dat is het begin geweest van een jarenlange samenwerking met het wereldvermaarde reclame bureau Ogilvy and Mather. Deze ontwierpen het huidige logo met de vlinder. Een heel mooi symbool van verandering. De Linker helft is een fragment uit een klassiek tapijt, de rechter helft een modern tapijt.

vlinder logo

Lees meer 1980
Location

Tapijten Demuynck

Naar aanleiding van de gijzeling in de Amererikaanse Ambassade in Teheran en de negatieve publiciteit die daarrond ontstond, werd beslist de naam te wijzigen naar het huidige Tapijten Demuynck. Link naar artikel in Wikipedia


Lees Meer 1979
Picture

Nieuwe toonzaal

Amper drie jaar na de start was de toonzaal te klein geworden en werd een grotere gebouwd.

nieuwe toonzaal

Lees meer 1975
Movie

Oprichtingsakte

De Officiële start van de tapijthandel.
De naam komt van Thé(rèse) en An(dré). Dit werd later omgevormd naar het huidige Tapijten Demuynck. Er zijn nog een paar grappige annecdotes gekoppeld aan deze start, je kunt ze lezen via onderstaande 'lees meer' knop

Lees Meer


oprichtingsakte Theran Carpets

oprichtingsakte Theran Carpets


Lees meer 11 oktober 1973

Gratis Onderhoudsgids & Leuke Interieurtips

Praktisch

Showroom Open :
Zaterdag : 10u - 19u
Zondag : 10u - 19u
Maandag : 10u - 19u
Dinsdag : 10u - 19u
Woensdag : 10u - 19u
Donderdag : 10u - 19u
Vrijdag : Gesloten
Vragen ?


info@tapijtendemuynck.be

Tijdens de openingsuren zijn
we bereikbaar op :
+32.(0)56.41.41.69